"Άσκηση & Πυελικό έδαφος"
Αρχική / Δράσεις / "Άσκηση & Πυελικό έδαφος"

"Άσκηση & Πυελικό έδαφος"

Παλαιότερη Δράση

Άσκηση & Πυελικό έδαφος

Η καλή κατάσταση των μυών του πυελικού εδάφους έχει ανεκτίμηση αξία στην εγκράτεια ούρων, στη μείωση συμπτωμάτων οσφυαλγίας αλλά και στη σεξουαλική υγεία τόσο των γυναικών όσο και των ανδρών.

Όπως συμβαίνει και με του υπόλοιπους μύες, έτσι και οι μύες του πυελικού εδάφους γίνονται πιο αδύναμοι καθώς ο άνθρωπος μεγαλώνει, ενώ η κύηση, ο τοκετός, η λοχεία, η εμμηνόπαυση, η παχυσαρκία, ορισμένες θεραπείες κατά του καρκίνου, η χρόνια πολύ έντονη άσκηση και η υποκινητικότητα, είναι παράγοντες που συμβάλλουν στη δημιουργία προβλημάτων του πυελικού εδάφους. 

Αν κι ένα μεγάλο ποσοστό αθλητριών υψηλών επιδόσεων αναφέρουν συμπτώματα ακράτειας, καθώς η υψηλής έντασης και διάρκειας άσκηση συμβάλεθ στη δημιουργία αδύναμου πυελικού εδάφους, φαίνεται ότι μια πληθώρα εξειδικευμένων ασκήσεων είναι η απάντηση στην ενίσχυση και ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους ακόμη και αυτών των αθλητριών. 

Στις ασκήσεις αυτές ήταν εστιασμένο το μεγαλύτερο μέρος του 2ωρου σεμιναρίου που διοργάνωσε η ΠΕΠΓΑΣ. Για την πληρέστερη κατανόηση της επίδρασης και λειτουργίας των ασκήσεων πραγματοποιήθηκε επίσης και μια πλήρης θεωρητική ανάλυση των δομών αλλά και των προπονητικών προσεγγίσεων του πυελικού εδάφους.

Το σεμινάριο απευθύνθηκε σε επαγγελματίες της άσκησης και της υγείας που ενδιαφέρονται να επιμορφώνονται σε θέματα που αφορούν τις ασκήσεις ενδυνάμωσης του πυελικού εδάφους, αλλά και σε άνδρες και γυναίκες που επιθυμούσαν να ενημερωθούν στο συγκεκριμένο πεδίο. 

 

Τόπος διεξαγωγής: Αίθουσα ρυθμικής, γήπεδα ΤΕΝΙΣ, ΤΕΦΑΑ-ΑΠΘ (Πανεπιστημιούπολη Θέρμης)

Ημερομηνία & ώρες διεξαγωγής: 23 Νοεμβρίου 2019, 15:00-17:00.

 

Περιοδικό "Γυναίκα και Άθληση"

Υποβάλετε τώρα το άρθρο σας στο μοναδικό επιστημονικό περιοδικό για τον αθλητισμό και τη γυναίκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχετικά με εμάς

Η ΠΕΠΓΑΣ είναι η Πανελλήνια Ένωση Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ. Είναι μία επιστημονική ένωση που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και απαρτίζεται από περισσότερες από 250 γυναίκες - μέλη.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τα θέματα της Πανελλήνιας Ένωσης Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπόρ. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

ΠΕΠΓΑΣ

Βασιλέως Ηρακλείου 37-39, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος, γραφείο 5, 54624

6980 050 661

info@pepgas.gr

www.pepgas.gr