Οδηγίες προς συγγραφείς
Αρχική / Περιοδικό / Οδηγίες προς συγγραφείς

Οδηγίες προς συγγραφείς

Οδηγίες προς συγγραφείς

Το περιοδικό δημοσιεύει επιστημονικά άρθρα στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα με περίληψη στα αγγλικά ή τα ελληνικά αντίστοιχα. Η υποβολή των άρθρων προς κρίση γίνεται στην διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου journal@pepgas.gr

Τα υποβαλλόμενα προς κρίση άρθρα θα πρέπει να περιέχουν μέχρι 6.000 λέξεις χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι πίνακες, τα γραφήματα και η βιβλιογραφία. Για την υποβολή των άρθρων χρησιμοποιείστε Microsoft Word. Το υποβαλλόμενο προς κρίση άρθρο πρέπει να έχει γραμματοσειρά Book Antiqua, μέγεθος 11, διπλό διάστιχο και με περιθώρια 2,54 εκ επάνω-κάτω και 2 εκ δεξιά-αριστερά, τύπο γραμμάτων 11. Οι συγγραφείς θα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες του Εγχειριδίου των American Psychological Association (APA 6th ed.).

Η περίληψη του κειμένου θα πρέπει να έχει έκταση 200 λέξεων και να συνοδεύεται από 5-7 λέξεις-κλειδιά.

Οι εργασίες ελέγχονται από δύο (ή κατά περίπτωση περισσότερους) κριτές και η αποδοχή τους βασίζεται στην πρωτοτυπία, την εγκυρότητα και την αξιοπιστία. Οι συγγραφείς πρέπει να καταθέσουν ενυπόγραφα τη δήλωση σχετικά με τα πνευματικά δικαιώματα της υποβαλλόμενης εργασίας.

Στην περίπτωση που ζητηθούν από τους κριτές διορθώσεις, τότε η επανυποβολή του άρθρου θα πρέπει να συνοδεύεται από επιστολή προς τους εκδότες όπου θα ενημερώνονται λεπτομερώς για τις ενέργειες του συγγραφέα για κάθε σχόλιο των κριτών χωριστά.

Μετά την τελική αποδοχή του άρθρου προς δημοσίευση οι συγγραφείς θα πρέπει να καταθέσουν την οικονομική ενίσχυση στον Τραπεζικό λογαριασμό της Π.Ε.Π.Γ.Α.Σ. Το κόστος δημοσίευσης είναι 50 ευρώ για κάθε άρθρο, ενώ για μονογραφή οικονομικά τακτοποιημένων μελών υπάρχει έκπτωση.

Διαμόρφωση κειμένου

Η πρώτη σελίδα του άρθρου πρέπει να περιλαμβάνει τον τίτλο, το όνομα (ονόματα) του/των συγγραφέα/ων, το ίδρυμα του κάθε συγγραφέα, το όνομα του συγγραφέα επικοινωνίας, τη διεύθυνση επικοινωνίας, ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και το e-mail.

Η δεύτερη σελίδα του άρθρου πρέπει να περιλαμβάνει τον τίτλο του άρθρου, τους συγγραφείς, την περίληψη και τις λέξεις-κλειδιά (μέχρι 5), στα ελληνικά και στα αγγλικά.

Στην τρίτη σελίδα αρχίζει το κείμενο του άρθρου χωρίς την αναφορά των συγγραφέων.

  • TΙΤΛΟΣ, Όνομα ή ονόματα συγγραφέων, ιδιότητα και διεύθυνση
  • Περίληψη, λέξεις κλειδιά
  • Title, names and addresses
  • Abstract, keywords
  • Εισαγωγή
  • Μέθοδος και Διαδικασία
  • Αποτελέσματα
  • Συζήτηση
  • Βιβλιογραφία

Ακολουθείστε το Πρότυπο Συγγραφής Άρθρου

Περιοδικό "Γυναίκα και Άθληση"

Υποβάλετε τώρα το άρθρο σας στο μοναδικό επιστημονικό περιοδικό για τον αθλητισμό και τη γυναίκα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σχετικά με εμάς

Η ΠΕΠΓΑΣ είναι η Πανελλήνια Ένωση Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπορ. Είναι μία επιστημονική ένωση που εδρεύει στην Θεσσαλονίκη και απαρτίζεται από περισσότερες από 250 γυναίκες - μέλη.

Newsletter

Newsletters

Μείνετε ενημερωμένοι για τα θέματα της Πανελλήνιας Ένωσης Προώθησης Γυναικών στον Αθλητισμό και τα Σπόρ. Αφήστε μας το e-mail σας και εγγραφείτε στο newsletter μας.

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.

Επικοινωνία

ΠΕΠΓΑΣ

Βασιλέως Ηρακλείου 37-39, Θεσσαλονίκη, 1ος όροφος, γραφείο 5, 54624

6980 050 661

info@pepgas.gr

www.pepgas.gr